Main menu:


Dosežki

2. oktober 2010

Na 3. razstavi KRGS v Celju, v okviru Eurogog showa 2010, je bila Teka do sedaj najslabše ocenjena – dobila je prav dobro oceno. Sodil je sodnik iz Slovaške g. Jaroslav Matyaš.

18. oktober 2009

Na 2. razstavi KRGS v Kopru je Thembisile Urbi Tshaka v razredu “odprti” dobila prav dobro oceno. Sodil je g. I Selimović iz Hrvaške.

26.september 2009

2. specialna razstava rodezijskih grebenarjev je bila v Celju v okviru CACIB Celje. Sodil je hrvaški mednarodni sodnik g. Zlatko Kraljić. Na tej razstavi pa je Teka “blestela”. “Pometla” je z vso konkurenco in bila ocenjena z odlično 1, dobila je CAC, CACIB in BOB, zraven pa še praktične nagrade in velik pokal kot najlepši grebenar.

31.maj 2009

1.specialna razstava rodezijskih grebenarjev Slovenije je bila v okviru CAC Hrušica. Sodil je španski mednarodni sodnik g. Angel G. Domech. Urbi je bila ocenjena z odlično 1 oceno in dobila je CAC.

Za Teko pa je bila ta razstava “katastrofa”. V razredu prvakov jo je prvič premagala njena hčerka Thandiwe Tshaka, kar se do sedaj še ni zgodilo (sta pa prvič tekmovali skupaj). Vseeno je dobila oceno odlično 2, Rez. CAC in srebrno medaljo.

Na isti razstavi je sodnik Teki “določil” drugo mesto v kategoriji prvakov in RCAC

15.november 2008

Na vzrejnem pregledu v Podgorju je bila Thembisile Urbi Tshaka ocenjena z odlično oceno in razvrščena v I. vzrejni razred.

12.oktober 2008

Na 1. razstavi Kluba rodezijskih grebenarjev Slovenije na poligonu KD Obala v Kopru je sodil predsednik FCI in vzreditelj rodezijskih grebenarjev g. Hans Muller. Urbi je dosodil odlično 3 oceno, dobila je tudi bronasto medaljo.

Do sedaj je bila Teka na razstavah vedno ocenjena z odlično oceno I., nikoli slabše.

1. junij 2008
Doma, na Hrušici, na CACu Mežakla, je Teko ocenjeval švedski sodnik g. Edh Kenneth in ji dosodil odlično oceno 1., CAC in BOB. Mislim, da je bila ta razstava ena najbolj prijetnih, seveda za lastnike.

11. maj 2008
Na Dolenskem, v Šentjerneju, na 4. razstavi psov lovskih pasem, je Teka dosegla odlično oceno 1., CAC in BOB. Te lepe ocene ji je prisodil slovenski sodnik g. Jože Vester. Poleg tega je v vzrejni skupini z njenimi “otroki” dobila lep pokal, seveda za edino prvo mesto.

22. september 2007
Na CACIBu Lendava 2007 je bila Teka odlično ocenjena in je prejela naziv CAC SLO in R.CACIB. Ocenjeval je avstrijski sodnik g.Erwin Deutcher.

26. avgust 2007
Na državni razstavi psov vseh pasem v Trbovljah – CAC Trbovlje 2007 je bila Teka ocenjena z odlično oceno in je osvojila CAC. Ocenjeval je slovenski sodnik g.Bojan Deberšek.

11. november 2006
Teka je od Kinološke zveze Slovenije dobila potrdilo, da je izpolnila pogoje za dosego naziva SLOVENSKI PRVAK V LEPOTI – Ch.-SLO

23. september 2006
Na CACIBu Maribor 2006 je bila Teka ocenjena z odlično oceno in ji je bil dodeljen CAC in R.CACIB. Ocenjeval je irski sodnik g.Michael Forte. Naknadno (po pošti- brez obrazložitve) je bil Teki dodeljen CACIB.

28. maj 2006
Doma, na CAC Hrušica 2006 je bila Teka ocenjena z odlično oceno in dobila CAC. Ocenjeval je priznani slovenski kinološki sodnik g. Miroslav Zidar.

8. april 2006
Teka je na svojem prvem CACIBu v Vrtojbi dobila odlično oceno in osvojila CAC in R.CACIB. Ocenjeval jo je slovaški sodnik g.Štefam Štefik.

20. november 2005
Na Winter winner- CAC Vrtojba 2005 je Teka osvojila CAC SLO in bila ocenjena z odlično oceno. Ocenjeval je slovenski sodnik g.Štefan Božič.

27. oktober 2005
Teka je bila na izrednem vzrejnem pregledu ocenjena z odlično oceno in ji je bila dodeljena vzrejna vrednost I./0. Ocenjevala sta jo člana vzrejne komisije g. Jurij Rihtaršič in g. Jože Vester.

28. avgust 2005
Na CAC Trbovlje 2005 je bila v zelo slabem vremenu in blatu Teka ocenjena z odlično oceno, dobila je CAC in BOB. Sodil je slovenski sodnik g. Štefan Šinko.

29. maj 2005
Teka je na CAC Hrušica 2005 osvojila CAC, BOB in bila odlično ocenjena. Ocenjeval je hrvaški sodnik g.Jovica Balač.

5. september 2004
Teka je na 1.razstavi psov lovskih pasem v Lescah osvojila Prvaka Gorenjske, dobila je odlično oceno, BOB in prvak razreda mladih. Ocenjeval je slovenski sodnik g. Štefan Božič.

30. maj 2004
Na CAC-u Hrušica 2004 je dobila Teka odlično oceno in prvaka razreda mladih. Sodil je irski sodnik g. Michael Gavin.

20. maj 2001
Cora Aquila je bila na razstavi CAC Hrušica 2001 ocenjena z odlično oceno, BOB in prvak mladih. Sodila je italijanska sodnica ga.Marija T. Mondo Gabrielli.